Deze blog zal vrij straight to the point zijn om jullie snel verder te helpen. Ik zal uitleggen hoe je vanuit Adobe Lightroom Classic een foto kan exporteren om deze als achtergrond te kunnen gebruiken op je telefoon. Ik zal dit uitleggen aan de hand van mijn eigen telefoon en een foto die ik snel even heb gekozen.

Stap 1: Jouw telefoon

Het is vrij belangrijk om te weten hoeveel pixels jouw telefoon heeft in de lengte en de breedte van het scherm. Dit kan je heel makkelijk vinden online door te zoeken op “jouw telefoon” + pixels. In mijn geval is dat oneplus 6 pixels. Dan klik ik even op een linkje en al vrij snel vind ik dat mijn scherm 2280 bij 1080 pixels heeft. Dit is de optimale resolutie voor mijn telefoon om mee te presteren. 2280 bij 1080 is een verhouding van 2.1 op 1. Die verhouding moet je ook even berekenen of vinden van jouw telefoon. Berekenen doe je door de grote waarde door de kleine te delen. In mijn geval is dat 2280/1080=2.111111.

Stap 2: Foto exporteren met Lightroom

Dan is het tijd om Lightroom op te starten en een foto te kiezen die je als achtergrond wilt gebruiken.

Dan kies je nu het bijsnijd icoon.

Dan kan je rechts op de verhouding klikken, er komt dan een menuutje naar beneden gesprongen. Kies daar aangepaste waarde invullen. Je krijgt dan een klein venster waarin je de verhouding invult die je eerder hebt gevonden of berekend.

Als je dat hebt gedaan dan is het tijd voor exporteren. Dit doe je door op de foto te klikken met de rechtermuisknop en dan exporteren en exporteren… te kiezen. Hierna volgt een aantal foto’s met de instelling die ik gebruik.

Ik sla de foto dus op in een map op mijn bureaublad. Ik zet de kwaliteit op 90/100 omdat dat prima is voor dit doeleinde. Het belangrijkste wat ik doe is dat ik instel hoeveel pixels hij de foto mee moet exporteren. In mijn geval was de lange rand 2280 pixels van mijn telefoon. Dat is eigenlijk alles al. Alleen als je dit vaker wilt doen kan je het ook opslaan als een voorinstelling van het exporteren. Dat doe je door links op toevoegen te klikken voordat je exporteert. Je kan hem dan een naam geven en klaar is kees.

Dat was best makkelijk toch? Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad! Je weet nu in elk geval hoe je een foto kan exporteren met Lightroom.

Leave a Reply