Deze maand in het verhaal achter een verhaal over een ervaring die ik geweldig vind. Het verhaal achter deze foto kan het verhaal zijn achter zoveel meer foto’s van mij.

Deze foto heb ik gemaakt in Normandië toen ik daar afgelopen kerstvakantie was met het gezin van mijn vriend. We waren al een keer eerder in het huisje geweest en waren vaak wandelen of gezellig binnen bezig. Maar zowel die keer als de keer ervoor was er een avond dat er een hele mooie zonsondergang bezig was. Dan sprongen we met zn allen in de auto’s en gingen we naar het strand in de buurt om de zonsondergang achterna te jagen.

Dat gevoel van het moment dat weg aan het gaan is maar er toch vol voor gaan om goede foto’s te maken vind ik fantastisch. Je zult op zo’n moment ook altijd een enorme glimlach op mijn gezicht zien. Maakt niet uit of het zo koud is dat mijn handen er ongeveer af vriezen of wat dan ook, ik ben dan helemaal in mijn element.

De instellingen van deze foto zijn niet heel spannend. Ik had de ISO op automatisch staan met een maximale waarde ingesteld van 3200, maar hij stond op 640. Daarnaast had ik de camera op de diafragma stand staan. Met een diafragma van F/11 om bijna alles in focus te krijgen. De camera had daar zelf een sluitertijd van 1/125 seconde bij berekend.

Leave a Reply