De afgelopen week zat ik in Delft. Ik ben wel regelmatig in Delft te vinden omdat mijn vriend daar woont. Deze week maakte ik het mijn missie om foto’s te gaan maken in de stad. Als ik naar een nieuwe plek ga om foto’s te maken, dan heb ik een proces om leuke fotolocaties te vinden. Daarnaast loop ik vaak gewoon rond en kom ik vanzelf dingen tegen. In deze blog zal ik mijn manieren delen om goede locaties te vinden en ook de foto’s die ik heb gemaakt laat ik zien.

Er zijn twee dingen die ik eigenlijk standaard doe, ofwel om nieuwe locaties te vinden in een plek die ik al ken of om locaties te vinden in een plek die ik nog niet ken. Daarnaast zal ik ook een derde manier toelichten voor het vinden van fotolocaties.

Google: gebruik google om fotolocaties te vinden

Het eerste wat ik zal behandelen is google. Dat klinkt heel voor de hand liggend, maar het is toch altijd lastig om op die manier echt vette locaties te vinden. Ik google vaak foto locaties “plaats”. Dat kan je natuurlijk ook in het Engels doen of in de lokale taal om iets te vinden. In Delft was het Engels zeker van toegevoegde waarde omdat er veel interesse is vanuit het buitenland om een dagje naar Delft te gaan. Het resultaat van het zoeken op google is vaak dat ik alle toeristische must sees heb gevonden. Daar was ik alleen niet echt naar op zoek.
Soms kom je ook op een site als locationscout terecht. Dat zijn vaak hele vette locaties, maar ook wel een beetje teveel gebruikt. Tenminste, dat vind ik. Dat betekent zeker niet dat ze niet de moeite waard zijn, maar het zijn niet locaties die mijn voorkeur hebben.

Instagram: gebruik hashtags om nieuwe fotolocaties te vinden

Mijn tweede manier om locaties te vinden, is via Instagram. Ik moet zeggen dat dat er deze keer bij in is geschoten, maar normaal is dat best een goede manier om vette locaties te vinden. Ik zoek dan vaak op hashtags van de stad of het gebied of accounts van de gemeente of lokale toeristen bureau. Het is vaak even scrollen en goed kijken, maar dan kan je wel vette foto’s op vette locaties vinden.

YouTube: zoek naar nieuwe fotolocaties op YouTube

Een derde manier die ik recenter ben gaan implementeren, is zoeken op YouTube. Het is nog niet heel succesvol geweest, maar op een gegeven moment zal er vast iemand zijn die in de stad waar ik foto’s wil gaan maken een vlog heeft gemaakt over locaties. Daar kan je dan wel wat inspiratie uit halen.

2 Comments

  1. Leuke blog, Robin. En een paar verrassende foto’s. Niet alleen qua locatie, maar ook qua licht of compositie.

Leave a Reply